onsdag 4 november 2015

Kapitel 7 - monstret hitar oss

Det var ett ganska litet jömstele. Jag skule nog inte orka tryka in mej där lenge men enda tills monstret hade sprungit för bi vårt jömstele skule jag vel kuna hålaut. Jag sprang alt vad jag årkade sista biten fram till Nils och hans jömstele. Jag trengde in mej brevid Nils. Det var faktiskt myke trengre en vad jag had trot. Monstret stanade exkakt framför vårat jömstele. Hade han uptekt oss? Men  tydligen hade han inte det. Han skrek så man måste håla för öronen. Han kalade på förstärkning. Det kom monga fler monster. Dom sökte igenom hela kvateret. Till slut hitade dom oss. Vad skule vi jöra nu?

?

torsdag 24 september 2015

Kapitel 6 - ett jömstele

Det var svårt at kletra och det tog long tid. Men entligen var jag upe.Kom  så går vi sa Nils. Vi gik. Det var nestan som om monstrena hade försvunit. Fast jag vågade inte tro det. Jag kolade bakom mej utifal at monstrena skule koma på os bakifrån Nils titade okso bakom sej. När jag hade kolat 6 7 gonger slutade jag at tita hela tiden. Fast Nils titade fortfarande. Plöslit skrek han till. Vad är det nu då sa jag ett monster skrek han. För en gångs skul vat jag ganska red jag hade inte lust at bli ner kastad i brunen ijen.Nu fik vi springa alt vad vi orkar. Jag ramlade rakt ner i en vatenpöl det jorde ganska ont men jag moste fortseta det viste jag. Vi moste hita ett jömstele skrek Nils som var longt före mej han var faktiskt myke snabare en mej. Entligen sa Nils jag har hitat ett jömstele kom kale sjynda dej.


tisdag 22 september 2015

Kapitel 5 - jag blir ner slengd i en brun.

Jag trampade på alt vad jag årkade. Plötslit  kom det fram monster framför mej åkso och från venster och från höger. Jag var om ringad. Hur skule jag kuna ta mej där ifrån. Jag tengte så det  knakade. Fast jag kom inte på not. Jag tengte at jag kanske kunde köra omkul dom. Jag trampade på. Och jag köde rakt in i dom. Fast det skule jag inte ha jot för dom tog mej och jik iväg med mej. När dom jik förbi Nils hus  såg jag Nils i et av fönstrena jag teknade åt honom at koma ut och hejelpa mej. Fast Nils var aldeles för feg för at våga gå ut  till monstrena. Dom stanade vid en brun. En lyfte på loket. Och en anan slengde ner mej i brunen. Jag svimade enda tils det  plötslit ran vaten på mej. Det rengnade. Det var inte bra för om det rengnade skule brunen fylas med vaten och jag skule drungkna. Jag fik plötslit et ljus i ögona. Och jag höde non ropa Kale är du där Nils ropade jag Nils ropade ja jag ska hejälpa dej. Han tog bot loket. Jag kastar ner fiklampan sa Nils ja sa jag han slepte den. Jag började treva efter den och efter et  tag fik jag tag på den. Det var lätare at hita knapen. Jag tende den. Men hur ska jag koma up ropade jag. Jag slenger ner et rep ropade Nils och et rep kom ner jag började kletra.


måndag 21 september 2015

Kapitel 4 - Elna förvandlas till et monster

   När jag kom hem till Nils sat han på reket till trapan. Han blev glad när jag kom. Ska vi helsapå Elna sa han ja sa jag. Mama Kale har komit och vi vil cykla iväg och leta burkar ropade Nils det får ni väl sa hon. Och vi cyklade iväg hem till Elna. Hon var inte hema fast det sat en lap på dören och på lapen stog det jag är vid stranden till Kale och Nils. Hur kunde hon veta at vi skule koma sa Nils hon hopades väl at vi skule koma sa jag. Vi började cykla mot stranden. Vi jik ut på brygan och då såg vi at hon åkte i sin rulstol ute på vatnet. Elna ropade Nils. Och rulstolen kom farande. Kom så går vi hem sa hon. Gå du kan väl inte gå sa Nils. Jodå jag kan gå med stavar sa Elna. Men har du dom  med dej sa jag. Ja jag jik hit sa hon. Men hur fik du då med rulstolen sa Nils. Den har baterier så at den kan åka själv sa Elna vad fifit sa Nils. ja sa Elna. Vi titade på när hon knäpte av sej beltet.Men när hon reste sej up stog där inte Elna utan där stog et monster. Monstret vile äta up os men jag tengte inte låta hene röra Nils. Jag sa åt Nils at spring till cyklana. Jag putade ner rulstolen i vatnet och tog stavana och kastde iväg dom. Men hon kalade på fler monster dom började jaga mej. Jag sprang till cyklana Nils hade åkit före. Jag kastade mej up på cyken och åkte iväg med monstrena svärmande bakom mej.


torsdag 27 augusti 2015

Kapitel 3 - jag och Nils lär kena Elna.

   Tanten beretar at hon heter Elna. Nils undrar hur hon jode för at få rulstolen at åka på vatnet Elna beretar at hon är upfinare och har jot rulstolen själv. Kan den flyga okso frågade Nils javist sa Elna. Jag kolade på klåkan oj hon är jete sent vi moste nog sjynda os hem sa jag till Nils ja sa Nils vi sa hejdå till Elna. Kom och helsa på non gong sa hon till os jadå vi ska koma sa Nils. Vi sprang ut till våra cyklar och vi trampade på alt vad vi årkade. När vi kom hem till Nils och öpnade dören skrek Nils mama entligen kom ni Kales mama har ringt 5 gonger och frågat varför inte Kale komer. Nu moste du gå hem Kale sa hon okej sa jag. Jag jik ut och cyklade hem jag jik in entligen sa mama. Nu är det legdaks Kale sa papa. Jag jik up för trapan och boktade tendena sate på mej pjamasen och la mej i sengen. Jag låg lenge vaken och tengte på blekfisken som hade dragit ner os under vatnet okså tengte jag på Elna okså på Nils. Men till sist somnade jag. Nesta dag frågade jag mama om jag fik leka hos Nils mama sa at jag fik.



söndag 23 augusti 2015

Kapitel 2 - jag och Nils får hjälp

   Jag lykades få up Nils huvud över ytan men hur skule jag få up mit  eget huvud över ytan. Jag dungkade Nils löst i rygen han titade ner under vatnet. Jag sa på tekenspråk at  han skule ropa på hejälp och det jode han Nils var bra på at skrika hökt. En gamal tant jik förbi Nils skrek enohögre. Den gamla tanten jik ner på stranden när hon komit ner såg vi at hon sat i rulstol. Jag hade lykats få up mit huvu okso. Kan du hejälpa os sa Nils till tanten. Ja vist sa hon men hur sa jag. Varför skule jag inte kuna det sa hon jag menar du siter ju i rulstol sa jag men jag kan sa hon. Hon åkte ut på brygan och köde rakt ner i vatnet  rulstolen sjöngk tengkete hon hejälpa os jenomat drungkna och skräpa ner i vatnet sa Nils.Just som han sa det flög rulstolen up ur vatnet och började åka på vatnet. den kom i rasande fart imot blekfisken och  os. När den kom fram till os saktade den in hon strekte fram handen mot mej jag sa at hon skule ta Nils före mej. Hon rekte den mot Nils. Nils tog den och på 2sikunder var han åvan för ytan. Nils sat nu i knät på hene hål i honom sa jag till hene ja jag jör ju det sa hon. Hon slepte Nils med ena handen och rekte fram den mot mej. Den här gongen tog jag den. Nu sat okso jag i tantens knä. Vi vile inte bada mer. Vi  fik följa med tanten hem.

Kapitel 1 - ett konstigt djur

    Jag sate mej på cyken och trampade iväg imot Nils hus. När jag kom fram jik jag up för trapan och pliangade på dörklokan. jag kunde höra hur Nils sprang för at öpna dören,. Dören öpnades. Hej Kale sa  Nils hej Nils sa jag. Ska vi stika till stranden nu sa jag ja  jag ska bara paka mina badkläder först sa Nils okej sa jag. När Nils hade pakat färdit cyklade vi iväg mot stranden det var en bra lång bit att cykla dit men vi hölut vi tog inte enenda liten vilopause.
    När vi kom fram   stanade vi cyklana och jik ut på brygan. Vi togav os klädena och  sate på os badklädena vi håpade i vatnet det var skönt  vi jik utot och simade inot. Plötsligt skrek jag till Vad är det sa Nils not slemit petade på mej sa jag. Det är ju bara en fisk sa Nils och började skrata Kale är red för en fisk skratade han och så höl han på enda tills dedär var det nu var hög tag i honom okso hejälp skrek han och började gråta. Det var typist Nils.Vi kende hur den drog os longt longt ut och plötslit började den dra os nerunder vatnet hål andan sa jag till Nils Nils försökte koma los för han var inte spesijlt bra på at håla andan lenge hål andan skrek jag till Nils ijen men det var försent nu han haninte vi drogs ner under vatnet där nere kunde jag se at det var  en blekfisk som hade dragit ner os fast nu jeler det at få up Nils inan han kvävs.